Her på siden vil der hovedsaligt blive opslået nyheder! Hvis du som medlem ønsker et oplsag kan vi kontaktes på Tlf. 22173248 eller på email: deena@jubiimail.dk 

Vi har fået hjemmeside i Dansk Terrier klub se siden her: 

https://rat.dansk terrie klub.dk/

 

 

Vi satser på at have salgsklare hvalpe i løbet af 2020.

 

Ring og hør mere!🤪

 

Eller mød os på facebook her:

 https://www.facebook.com/groups/419416711981827/?ref=bookmarks

Eller her:

https://www.facebook.com/Opdr%C3%A6t-Solg%C3%A5rds-ratterrier-209854322421315/

 

NYHEDER

 

 Sidste nyt!

 

Nyhedsbrev 3 dec. 2019-12-03

 

Kære hundefamilier ❤

 

Nu er vi nået til sidste måned af 2019. Sikken et år! Det har VIRKELIG for Opdræt Solgård været et stressende år. (Det var 2018 også! og vi så fremad) Vi skal tilsyneladende endnu længere frem før de udfordrende vinde lægger sig.

 

Som I jo nok ved startede udfordringerne med at vi med stor undren måtte konstaterer at Hr. Floke ikke kunne lave hvalpe på grund af et yderst sjældent fænomen, manglende evne til at danne sædvæske. Vi gik derfor i ”tomgang” med Pejula som ikke fik hvalpe efter planen. (Hvilket Cirkeline Brandt også måtte sande) Da Babeth heller ikke blev drægtig. Lykkeligvis har Cirkeline og Babeth nu fået ”Jack” som også er fra USA! og der er lavet en dejlig hvalp. At pejula ikke blev drægtig trods de flotteste parringer, og vi kender hendes gode fertilitet! Det’ handlede vi på og fik købt ny hanhund samt supplement en ny tæve. Kravet om erstatning fra USA af manglende avlsevne, var at vi foretog kastration og sendte billeddokumentation. Attester på manglende evne var ikke nok. Jeg har ALTID været imod at man kastrerer hanhunde! Jeg har i mange år vidst hvad det i de allerfleste tilfælde medfører, At man fratager hanhunden sin personlige status i en flok. En kastrat ville (hvis det fandtes) i naturen, blive udstødt eller dræbt det er nemlig hvad der sker med unaturlige og svage individer i en flok. Og dette instinkt er stærkt. Også hos tamhunden. Men, men Jeg var i en situation at hvis jeg afslog dette, så ingen erstatning på hr Floke som jo har kostet en ret stor sum at importerer. Så jeg følte mig afskyeligt presset og fik desuden at vide af ”forstandige folk” at jeg blot var en pyldremor. Derfor blev Hr. Floke kastreret og der blev importeret 2 nye hunde i Juni under meget stort postyr og yderligere stress. Idet kurer som skulle bringe hundene til DK. Blev ved med at forlange ”flere penge til div. papirer og veterinær udgifter” Vi var lige på nippet til at bede kurer (som er bosat i en anden stat) om at returnere hvalpene til opdrætter Men gjorde det ikke fordi vi ikke kender de juridiske regler godt nok og hvalpene samt et svimlende beløb til vet. Og fly samt kurer VAR jo betalt. Det endte med at hundene ankom med UGYLDIGE papirer! Til Kastrup. Så vi måtte have en volontør til, efter lukketid og til dobbelt pris, hurtigt at lave nye importpapirer til hundene for at undgå at de to små der havde rejst så langt, ville blive sat på næste fly hjem igen. Altså dobbelt regning på papirer IGEN! Der stod vi to ”gamle mennesker” tilbageholdt af lufthavnspolitiet for ulovlig indsmugling af hunde. Jeg troede jeg skulle dø af skam! Men vi fik ordnet udfordringen og kom hjem med de små. Flokken tog godt imod dem og vi var glade og meget meget fattige! Vi skulle have haft ny tagryg på gården. Det fik vi IKKE! Så nu beder vi alle engle om at vi klarer den’ udfordring også. Det er bare om at have ”is i maven” Når man starter en ny race op. Op på hesten igen!

 

Det gik så rigtig godt sommeren over, og Hr. Floke var alles hyggeonkel og klovn. Han elskede at løbe over og gemme sig bag den store sten i haven og så springe hovedkulds ud midt i flokken BHØ! Til stor fornøjelse for alle, der så drønede efter ham, rundt og rundt. Hold op hvor vi lo ad den opvisning.

 

Så kommer Lisbeth den nye pigehvalp i løbetid. Og Frida følger trop. Vi parrer Frida med Enzo løbende over ca. 10 dage hvor alt går godt.

 

Lisbeth, bliver mere og mere provokerende i sin opførsel overfor Hr. Floke, og mange gange må vi gribe ind og irettesætte den unge dame for sin grove opførsel. Floke kan til sidst ikke få lov at være i fred. Så vi skal være der hele tiden for at holde den emsige dame i ave. En lørdag aften i oktober lige efter middagen kan jeg hører nogle ”underlige halvkvalte skrig” Der bestemt ikke ligner leg. Vi for’ ud og så vores to gamle venner Enzo og Floke i et drabeligt slagsmål med den lille Lisbeth deltagende i ”festen” Vi fik dem fra hinanden. Enzo skulle sys både her og der og Floke var fuld af små huller som en si. Lisbet havde fået en lille skramme på sit forben men ellers fejlede damen intet. Ej heller humøret.

 

Begge drenge kom til hospital og skulle behandles og begge er friske igen. Floke var dog meget længe om at komme sig over det dramatiske overfald. Og jeg har lært at tro på hvad jeg ved. Fremfor at lytte og acceptere noget der skurer i mine øre. Om noget har jeg fortrudt at jeg lod mig presse til at få stakkels Floke kastreret. Så jeg kan kun understrege kastrer ALDRIG din hund medmindre det er påkrævet på grund af sygdom! Slet ikke en flokhund.  Stemningen i flokken var meget trykket. Og vi turde slet ikke have de to slagsbrødre sammen. Derfor kunne vi ikke længere tilbyde Hr. Floke et trygt hjem. Vi kunne ikke længere opfylde Flokes behov for et kærligt og lykkeligt hjem! DET SVED! Og jeg græder bare ved at fortælle om det. Men det har dog lettet mit hjerte at Hr. Floke har et rigtig godt hjem nu. Hos dejlige mennesker og bedst Floke har fået en skøn kammerat som hedder Flaco ❤ En Podenco Andalusia- hund fra det Spanske.

 

Imens Fridas drægtighed skrider frem, har der været en alvorlig tænkepause. Jeg vil jo gerne gøre det bedste for alle! Vores klub, Vores opdræt og Racen.

 

Derfor er det besluttet at begge de nyeste importhunde skal ud i nye hjem. De vil stadig være iblandt os (vi er jo en stor skøn hundefamilie) Gunvald, vil således STADIG være til rådighed for vore avlstæver. Både her i huset men også for Jer andre. Gunvald er ved at prøve lykken som bofælle hos vores Coco-pige fra kuld C. ❤ Vi satser på at det bliver til glæde for os alle!

 

Lisbeth flytter omkring Juletid til en sød og kærlig dame i nærheden af København. Hun vil muligvis udgå af vores avl. Det tager vi så i strakt arm.

 

Fridas drægtighed så superflot ud. Men da vi kun bruger scanning hvis der er fare på færde, så ved vi aldrig hvor mange hvalpe der er, og erfaringsmæssigt er det alligevel ikke så nøjagtigt. Frida er sat til 63 dage efter 1ste parring. De sidste par nætter har hun holdt mig vågen, dog blot fordi hun mente at have brug for selskab. Nu er det 3die dec. og maven er blevet mindre, Ja! Mindre. Man skal høre meget før ørerne falder af! Men jeg er nu der’ hvor jeg er begyndt at miste håbet om at se hvalpe i år. Der er så for første gang i min tid som opdrætter tale om en pseudo-drægtighed. Som kan skyldes flere årsager. Det kan være hormonforstyrrelser på grund af omrokering af flokmedlemmer. Eller stress i flokken, som der jo har været på grund af Lisbeths uvilje imod Hr. Floke. Eller der kan være tale om kemisk påvirkning af hormoner fra noget af det landmændene bruger på markerne. Det vil vi muligvis ikke få at vide.

 

Jeg har gjort det så godt jeg kunne. Men ak’ ikke godt nok med de vinde der har blæst. Jeg beklager dybt at vi ikke har kunnet præstere noget VIRKELIGT STORSLÅET for vores lille klub. Men forsøgt DET har vi! ❤

 

Planen for fremtiden: Op på hesten igen! J Når jeg lige har slugt dette års ”kamel” Kaster jeg mig over at skrive til vores hovedklubber vedr. bistand til godkendelse i FCI-organisationen. Imens vi venter på nye løbetider og nye chancer i et forhåbentligt roligt og mildt nyt år 2020 med masser af medvind og sommerkomsammen 

 

Tilbage er nu blot at ønske alle en Rigtig dejlig og velsignet Jul Og et lykkeligt nyt år. ❤ I som er på hvalpeventeliste bedes venligst kontakte os snarest! Vi refunderer depositum uden vrøvl hvis i ønsker ikke at være på ventelisten som jo har været "for lang" Vi beklager dybt!

 

De bedste hilsner

 

Deena Østmar

 

(Jeres racerepræsentant)

 

 

 

 

Kære Medlemmer i Rat terrier gruppen,

 

Hermed nyhedsopdatering for Juni 2019.06.21

 

Vi havde en dejlig dag d. juni, til vores traditionelle træf og generalforsamling. Vi er dog triste over et ret så minimalt fremmøde da vi havde vigtige ting at drøfte. Vi skulle bl.a. tale om at vi har ansøgt midler til klubaktiviteter, samt pr. materiale ”så vi kan gå ud og prale lidt” Bl.a. til store hestedag 2019 hvor vi har stand sammen med andre fra DTK. Dette kan godt blive svært når vi har måttet erfare at der stort set ikke er nogen i denne gruppe der er medlemmer i DTK. (I skal nok huske at der ikke bliver delt midler og fordele ud til ikke medlemmer) Her kan vi ikke trylle!

 

Det blev på mødet vedtaget at vi snarest skal have sendt en papirskrivelse ud til alle, med underskrift indsamling anmodning om at de større organisationer DTK/ DKK samt Sverige og Finish kennel klub kollektivt anmoder NKU om at anmode FCI om endelig racegodkendelse. Ligeledes vil Jeg kontakte UKC og Tyskland for at høre om de vil være aktive i dette. Det er en opgave der godt kan tage lidt tid.

 

Vi talte også om alternative klubmuligheder i forhold til at der i de forskellige kredse af vores nuværende klub ikke alle steder er de store fordele ved medlemskab idet der ikke er så megen aktivitet udover i DTK kreds 5, her på Sjælland. Jeg har delt linket på opdræt Solgårds FB-side. Hvis det skulle have nogens interesse!

 

Vi fik også talt om fremtid og avl og nye blod linier til gavn for racen. Her har Opdræt Solgård lagt ud med anskaffelse af endnu 2 vidunderlige Seegmiller hunde. En hanhund og en tæve. (Felix & Lisbeth) som I jo nok allerede har set, er’ ankommet til Solgård. Vi har dog imidlertid nogen forsinkelse på registrerings oplysninger. Vi håber dog snarest at kunne informere alle med interesse i avl af racen! AKC arbejder på sagen!  

 

Så har vi jo iblandt os også for ikke så længe siden, fået en ny hanhund/ blodlinie at trække på fra Cirkeline Brandt. En lækker lille fyr ved navn Jack.

 

Jeg vender tilbage med opdateringer på klubbens nye hunde snarest der foreligger nyt.

 

Hermed ønskes alle en rigtig dejlig sommer!

 

Vi håber at se alle der kan komme til Store hestedag i Roskilde i september.

 

De bedste hilsner fra Jeres race rep.

 

Deena

 

 

 

Nyhedsopdatering  24 april 2019.

 

Kære RatTerrier venner,

 

Tiden nærmer sig vores årlige sommertræf. Vi glæder os meget til at se så mange som muligt. Til denne hyggelige dag. Vi afholder jo også denne dag generalforsamling, så i bedes tænke over hvad I evt. ønsker at vi tager op til debat og overvejelser på denne dag. 1ste juni. 😀

 

Som I jo nok er bekendt med har vi haft en del udfordringer her på Solgård. Dels har jeg været syg, og dels har vi haft nogle gevaldige op og nedture med vores højt elskede Floke. Vi har fået Floke tjekket, Først en’ gang, så en gang til og efter tre ”tilsyneladende normale parringer” med vores absolut fertile tævehund Pejula, er der end ikke skyggen af liv. Der er tilsyneladende ingen umiddelbar forklaring på fænomenet, og der kan mærkværdigvis ikke tages en sædanalyse, da han ikke (leverer den væske der skal analyseres) Så vi er nødt til at acceptere at sådan er det altså bare. En mavepuster af format!  Fordi han jo er indkøbt til at kunne servicere i avls regi. Så vi har nu måttet meddele USA at vi har problemer.  Der vil derfor i slutningen af maj, ankomme en ny lille mand til flokken på Solgård. Han skal så, når han vokser til, sammen med Enzo overtage Flokes job funktion. Floke bliver derfor ”forfremmet” til vagtmester, vicevært og frem for alt hyggeonkel for store og små to og firben. En Rigtig knus-elskelig fyr er han jo med sit gode sind. Han vil være helt unik! ❤ for ham bliver der aldrig aflæggere af, han skal nydes som han er ❤ Vi satser på at kunne præsentere ”Den nye guldklump” 🤪 ved vores sommertræf dersom tingene vil gå efter planen som vi håber.

 

 

 

De bedste forårs hilsner fra

 

Deena / Jeres racerep.

 

Tlf. 22173248

 

 

NEWS
English version:

Dear RatTerrier friends,

 

Time is approaching our annual summer practice. We look forward to seeing as many people as possible. For this nice day. We also hold this day's general meeting, so please think about what you possibly need. want us to take up debate and reflection on this day. 1st June.

 As you probably know, we have had a lot of challenges here at Solgård. On the one hand I have been ill, and partly we have had some tremendous ups and downs with our beloved Floke. We've got the Floke checked, first one 'once, then once again and after three "seemingly normal mating" with our absolutely fertile bitch dog Pejula, there's even the shadow of life. There is apparently no immediate explanation of the phenomenon, and we can strangely not take a sperm analysis as he does not (supply the fluid to be analyzed) So we have to accept that this is the only way. A belly breaker of format! Crying Because he is bought to be able to service in breeding. So we have now had to inform the US that we have problems. Therefore, in late May, a new little man will arrive at the herd at Solgård. He must then, when he grows up, along with Enzo take over Floke's job function. Herd is therefore "promoted" to the caretaker, caretaker and, above all, the cousin for big and small two and the lizard. He is a really sweet-loving guy with his good mind. He will be unique! Heart for him never gets rid of, he must be enjoyed as he is Heart We aim to be able to present "The new gold nugget" Wild at our summer event if things will go according to plan that we hope.

 

 

 

Nyhedsbrev februar 2019.02.19

 

Kære Ratterrier-folk

 

Lige en lille nyhedsopdatering fra Jeres racerep.

 

Der var søndag d. 17.2.2019 race/kredsmøde i Dansk Terrier Klub. I den forbindelse var der gennemgang af forskellige punkter på dagsordenen. Det der kunne være interessant for os er lidt ændringer i forbindelse med medlemskab i DTK. (Dansk Terrier Klub.)

 

Der vil være lidt prisændringer (alting stiger jo! Drift trykkeri osv.)

 

Det blev derfor vedtaget at forhøje det årlige medlemsabonnement til 395kr. incl. medlemsblad og fuld stemmeret.

 

325kr. ved medlemskab med mulighed for onlineblad

 

Støttemedlemsskab udgår.

 

Opdatering på dette, når bestyrelsen har endeligt offentliggjort de nye priser.

 

Hvalpekøbere får fremover automatisk gratis prøve-medlemsskab i en periode på 1 år. (uden stemmeret) Men, hvor man kan benytte sig af alle andre mulige medlemsfordele. Arrangementer og aktiviteter der er holdt i et fornuftigt prisleje. (nogle gratis) samt onlineblad og i almindelighed råd, vejledning, og hyggeligt samvær med interessefæller. Jeg opfordrer, brug det! Til De af Jer der ikke er medlem af DTK, vil jeg opfordre, Der sker mange spændende ting for dig og din hund! Det er ligeledes vigtigt af hensyn til vores promovering af Ratterrieren, og de evt. økonomiske midler vi kan søge tilskud til i forbindelse med arrangementer, ture, mercandise osv. Kom nu ind i kampen venner! 🙂🤪

 

Ligeledes vil der blive foretaget en sammenlægning af kredsene. Det geografiske billede af kredssammenlægningen vil blive offentligt når bestyrelsen har udarbejdet dette.

 

Fremover vil aktiviteterne i kredsene være mere fleksible. Idet at der der som der er stemning for at oprette ønskede og manglende aktiviteter i et område er der ikke længere afhængighed af vedtægter fra bestyrelsen. De kan direkte ansøges/meddeles i DTK via tlf. eller email så man kan udarbejde hvad der kræves af midler til den aktuelle aktivitet. Det kan være f.eks. kurser, trim & negleklip, legestue, gåture, Barn/hund, Hygge & socialt samvær, ja! Kun fantasien sætter grænser. Betaling/økonomi/ deltagergebyrer til oprettelse og afholdelse af kreds aktiviteter, kan fremover oprettes på Mobilepay hvor man får tilknyttet en anvendelseskode ved at kontakte DTK.

 

Det blev ligeledes taget op hvorvidt medlemmer skal oprettes på en offentlig email liste på vore interne racesider. (Ratterrier) Såfremt der er stemning for at tilmelde sig denne oficielle liste kan man henvende sig til sin racerep. Som vil lade oplysningerne gå videre til webmaster. Fordelen ved dette er at I kan komme i kontakt med hinanden direkte, dersom der er behov. I skal STADIG holde øje med vores racesider for vigtig info. F.eks. møder og arrangementer.

 

Dernæst er der sket en ændring af pointsystem ved udstilling som nu fungerer således at de point man har optjent i h.h. DKK og DTK nu kan sammenlægges, således at for at blive årets racevinder sammenlægges point fra både DKK og DTK. Mere om dette i TN senere. Af meget stor interesse for os som race, er de muligheder vi kan få for at promovere racen. Der afholdes arrangement ”Store Hestedag” på Roskilde dyrskueplads, Sjælland i sep. https://www.dkk.dk/udstillinger-og-events/events-i-dkk/store-hestedag Hvor der også vil være skue. Vi håber på så mange Ratterrier som muligt! Vi har også i den anledning mulighed for igennem kreds 3 at kunne dele en stand, dog er kriteriet at det ikke udelukkende er VORES race der præsenteres men Dansk Terrier Klub. Vi har dog mulighed for at have flyers og andet materiale på standen vedr. vores dejlige race. Og også mulighed for at gå rundt iblandt folk med egne hunde. Vi skal bare finde nogle frivillige ”vagter” idet standen skal være bemandet i to dage i åbningstiden. Jeg har ikke fået deadline på muligheden endnu, men vi skal være klar med en hurtig beslutning. Derfor vil det glæde os alle om i melder jer til ”Vagtteamet” som så vil fordele vagterne disse to dage!

 

Sidst fik vi talt om, at der mangler trænere i DTK. Fordi uddannelsen foregår over 8 weekender i Nordjylland, med alt betalt! Det er en kvalitetsuddannelse man har for livet! Dernæst indgår man en kontrakt i en periode med DTK. Er du evt. interesseret så på med vanten og kontakt DTK!

 

Slutteligt Vær rare at melde ud lidt hurtigt vedr. standvagt på store hestedags weekenden! Så skal jeg forsøge at gøre ”drøm til virkelighed”

 

De bedste hilsner for nu, og på gensyn 1 juni til Hvalpe/unghundedag og generalforsamling.

 

Deena Østmar

 

Racerep.

 

Tlf. 22173248 email: deena@jubiimail.dk

 

 

 

Julebrev til Ratterrierklubben Julen 2018

 

Kære klubmedlemmer,

 

Der er nu gået endnu et år. Vi har desværre misset vores årlige hyggearrangement. Som I ved har jeg kæmpet med svær sygdom hele året, hvilket har gjort det umuligt at planlægge noget i kalenderen. Men, selv om jeg stadig er syg. Så agter jeg at vende billedet og blive rask og aktiv igen. Forklaringen på min uheldige situation skal forklares ganske kort med at nogle læger har fejlvurderet mit forløb. Hvilket de p.g.a. ”faglig forfængelighed” ikke har til sinds at indrømme. Dette har ført til en krig i sundhedsvæsenet hvor en’ læge har sørget for at afskærer mig alle muligheder for ufærdigudredning og beh. I det Danske sundhedsvæsen som jeg efter loven har krav på. Dette er selvfølgelig ulovligt! Og en klagesag kan tage 3 år. Og advokatsag lige så længe. Jeg står imidlertid ret stærkt i en advokatsag. I mellemtiden skal jeg så for egen regning etablere færdigudredning og behandling i udlandet. Hvilket er svært samtidigt med at være meget syg og meget af tiden på hospital hvor jeg dog ikke bliver behandlet. Blot efter loven akut ”stabiliseret” som det hedder. Derfor har det ligget lidt sløjt med tiltag til ”det sjove” i vores lille klub, hvilket jeg beklager! Planen er dog at vende tilbage med nye tiltag snarest jeg kan komme af sted med det, efter behandling i privatregi. Vi vil derfor satse på at afholde vores årlige hvalpetræf kombineret med vores årsmøde/generalforsamling Lørdag d. 1. 6. 2019 kl. 12.30 som vi plejer at gøre med madpakker, kagebord og hygge til alle enten her på Opdræt Solgård eller vi låner lokaliteter af DTK. Der vil komme opdatering af kalender og klubaktiviteter for år 2019 i løbet af januar. Som I jo også ved har vi her på Opdræt Solgård haft et dejligt kuld hvalpe dette efterår. Der var forudbestilt flere hvalpe. Men vi har dog måttet konstatere, at folk desværre ikke altid er så seriøse med de ”ønskebørn” de bestiller. Så vi har stadig en super lækker han hvalp som ikke har fået nyt hjem. Dannie, kan ses på vores Website!  I den anledning har vi ændret lidt på begrebet hvalpe-venteliste. Idet vi ser os nødsaget til at oprette et depositum som så fratrækkes købsprisen for ikke at stå med hvalpe der bare ”skal afsættes” Vi har en drøm om at lave ”ønskebørn” Så håber vi at vi kan undgå useriøse bestillinger. Vores opdræt er af kærlighed til racen! To af vore hvalpe er flyttet udenfor vore landegrænser, og vi glæder os over at der nu er skabt grobund for samarbejde om racen i Germany og Finland, som I måske har set er vores lille klub også udvidet med nye medlemmer. 🙂😀 Til Jer alle er der nu blot at sige, Rigtig glædelig Jul og er velsignet fredfyldt lykkebringende nyt år 2019, På gensyn!

 

De bedste hilsner fra

 

Deena Østmar

 

Tlf. 22173248

 

Racerepræsentant D.R.K.

 

(Dansk Ratterrier Klub)

 

 OBS! sommertræf/generalforsamling

 Vores SOMMERTRÆF, i år løber af stabelen LØRDAG d. 1 JUNI 2019 kl. 12.30. I Bedes derfor senest d 15 maj påskrive Jer tilmelding for Det årlige sommertræf/generalforsamling eller melde ud til Deena på tlf. 22173248 ellers blot her: email. deena@jubiimail.dk

 

Med Venlig hilsen

Deena Østmar

Racerepræsentant for RatTerrier

Dansk Terrier Klub

 

 

Møde d. 1 juli i Dansk Ratterrier klub (referat)

Vi har nu netop haft vores første officielle møde i ratterrier-klubben, som nu hører ind under DTK. (Dansk Terrier Klub) Vi havde besøg af Robert Raeder, formand for DTK. Som kom helt fra Jylland for at fortælle os om vores fremtidige muligheder. Vi har nu besluttet at indgå et samarbejde med DTK som specialklub under deres vinger. Vi glæder os meget til en fremtid fuld af de muligheder vi ikke rigtigt har haft før, som en minoritetsklub. Men som I jo nok ved, Vi vokser og bliver flere og flere! Et samarbejde med DTK betyder udover de mange dejlige tilbud på aktiviteter af enhver art for hund og ejer også opbakning til os som klub. Så vi virkelig kan blomstre! Vi har hermed også mulighed for at lægge ekstra pres på vores endelige FCI racegodkendelse. Så vi kan komme helt til tops med vores udstillingshunde. Husk på vi er pionerere for racen her i Norden! Vi går ind i et nyt og rigtig spændende kapitel som klub. På mødet d. 1. juli vedtog vi at deles om det arbejde der er forbundet med at være en klub. Således gik racerepræsentantskabet til Dina Østmar/Kim Brock Faber. Webmaster og redaktør blev Cirkeline Brandt. Det hele er endnu meget nyt så der skal muligvis ske nogle ændringer hen ad vejen, som vi vil beslutte i fællesskab når vi holder møde nogle gange om året. Valg af folk til de forskellige poster vil ske hvert andet år. Medmindre andet er nødvendigt! I fremtiden, vil vi få en ny webside! Hvor I alle er hjerteligt velkomne til at lave opslag, hvis i har en sjov historie eller en oplysning og andet på hjerte. Så vil Cirkeline sørge for at det bliver slået op. Vi hører nu under en ”moderklub” Derfor vil vores klubnavn i fremtiden være skiftet ud fra Nordisk Ratterrier Klub til, Dansk Terrier Klub, Ratterrier. (DTK Ratterrier) Da vi nu har fået så meget at kunne nyde godt af, vil vi opfordre vore medlemmer til at indgå medlemskab i Dansk Terrier Klub. Her får man så også det lækre tidsskrift Terrier Nyt 6 gange årligt med masser af læsestof! Til gengæld er vores egen lille cirkel stadigvæk gratis! Dog må der gerne doneres lidt til kaffekassen ved møder og lign. Så kære medlemmer, meld Jer meget gerne ind i Dansk Terrier Klub  https://www.dansk-terrier-klub.dk/  Sammen er vi stærke! Oplysninger om den nye webside vil komme snarest!

Deena Østmar /Racerepræsentant

Kontakt Tlf. 22173248/ 22728908

 

 

Vi kan netop nu præsentere nyt hvalpekuld! 

 

Nyt kuld planlagt 2018 🤪 

Se dem under fanen hvalpe til salg!

Hvis du ønsker at forud reserverer en hvalp, vil der være et depositum på 1500 kr. Som fratrækkes hvalpens pris når du køber. Du vil således have mulighed for at være første, anden, tredie, vælger af hvalp, i den rækkefølge du er tilmeldt! Hvis Solgård ikke kan opfylde krav om køn får du dit depositum retur. 

Forældrehundene vil være:

Mor: Seegmiller's Frida

Far: Seegmiller's Enzo

Endvidere yder vi avlstjeneste med:

Seegmillers Enzo & Seegmillers Floke

Kom gerne og oplev Solgårds hunde "live" og se forældrehundene!

 

Obs! Vi opfordrer vore hvalpeejere til at søge medlemsskab i Dansk Terrier Klub! Dette fordi vi gerne vil have racen godkendt i FCI og kunne stambogsføre i DKK. Nu er vi endelig kommet på X-listen i DKK. Dette betyder at vi i et vidst omfang kan udstille og ligeledes stambogsføre i DKK. Vi mangler dog stadigvæk at lægge pres på DKK. og NKU for at få international optagelse i FCI registret. Da vi nu er en specialklub under DTK kan vi yderligere få deres hjælp og opbakning til race-optagelse i FCI Så meld Jer meget gerne ind i DTK Sammen er vi stærke!

Vi prøver at gøre noget ved det igen! Da vi i sin tid fik Enzo fik vi at vide i DKK. at der ikke er noget der hedder American Rat Terrier. Begrundelsen var dengang at racen ikke er FCI-godkendt. Det er den stadig ikke! Vi har rettet henvendelse til FCI som siger at ingen organisation udenfor USA har bedt om optagelse på FCI-racelisten. Det skal DKK. gøre! Så vi må gå den vej!  I USA siger AKC at racen er' under behandling. Så vi har været fejlinformerede både Amerikanerne og vi. Reglerne for optagelse i FCI er at de landes organisationer hvor racen er i landet, skal bede om dette hos FCI. Dette faktum har de ikke vidst i USA og derfor har vi heller ikke vidst det før vi tog kontakt til FCI. Derfor har vi ventet og ventet i god tro. Vi må bare se at få racen til godkendelse og optagelse i FCI. Så kære medlemmer på med vanten! 🙂 Vis Jeres ansigter i DKK. 🤪 Og Dansk Terrier Klub som vi nu er en del af! Og vigtigt! Til medlemmer hvis hunde har AKC stamtavle skal I (selvfølgelig valgfrit) indsende kopi af ejerregistrering samt AKC stamtavle og kopi af registrering i Dansk hunderegister. Så vil I modtage Dansk registreringsnr af Jeres Rat Terrier som I kan bruge ved tilmelding til udstilling og andre aktiviteter i DKK. & DTK 🤩

 

 

Så fik vi Dansk statsborgerskab!

Seegmillers Floke 5 mdr.

Seegmillers Frida 5 mdr.

Pejula, ankom til Solgård fra USA, forår 2014. Hun er nu mor til et hvalpekuld!

Fanny & Pejula i leg. Her, 3 mdr. gamle. foto: Seegmillers Farm USA 2014!